Pozdrav šampionki (©MN Press)
Pozdrav šampionki (©MN Press)

Šampionski start Srbije: Tijana bolja od Dajane u porodičnom duelu

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.08.21. | 18:18

Maksimalna pobeda odbojkašica nad Bosnom i Hercegovinom u prvom meču Evropskog prvenstva

Počelo je baš onako kako treba. Publika je posle mnogo vremena u „Štark areni“ pozdravila devojke koje su donele naciji mnogo radosti prethodnih godina, a one su uzvratile ubedljivim izdanjem. Okršaj Srbije i Bosne i Hercegovine na startu Evropskog prvenstva, o kome se već dva meseca pričalo zbog direktnog obračuna sestara Bošković, dobila je naša reprezentacija – 3:0 (25:11, 25:18, 25:14).

Prvi duel Tijane i Dajane u nacionalnom timu, završen je trijumfom tri godine mlađe sestre, baš kao i dosadašnja tri na klupskoj sceni, koji su odigrani prethodne sezone u Turskoj. Znalo se unapred da je Srbija ubedljiv favorit protiv selekcije koja debituje na Evropskom prvenstvu, ali je meč imao određenu emotivnu vrednost zbog porodične priče naše najbolje igračice.

Izabrane vesti

Dok su roditelji na tribinama navijali, njih dve su razmenjivale poglede preko mreže. Udarale su iz sve snage, pogađale jedna drugu, blokirale i slavile svaki osvojen poen. Tijana je već u prvom setu pokazala ko je gazda i izmamila najjače aplauze gledalaca. Prijem gostujućeg tima nije imao rešenje za njene bombe sa servis linije, koje su pomogle da se svetske šampionke brzo rezultatski odlepe. Nastavila je u istom ritmu i u napadu, a stigla joj je podrška i od ostalih saigračica. Podelila je Maja Ognjenović po nekoliko preciznih lopti za sve napadače i tako razigrala ceo tim. Razlika u kvalitetu je bila i više nego očigledna, što oslikava rezultat na kraju prvog perioda – 25:11.

U nastavku je kod „Zmajica“ malo popustio strah od velike pozornice i moćnog rivala, pa je borba bila neizvesnija. Dajana Bošković se posebno trudila da se pokaže u ovom važnom duelu za njihovu porodicu, pa je i stanje na semaforu bilo povoljnije za BiH. Međutim, kad je bilo potrebno devojke u plavom dresu su pokazale zašto su na svetskom i evropskom tronu. Samo nekoliko poteza je bilo dovoljno da privedu i ovaj set kraju. Dobila je priliku da oseti igru i najmlađa u našem timu Sara Carić, kao i da prve minute posle porodiljskog bolovanja upiše srednji bloker Stefana Veljković Lisinac.

Čulo se sa tribina: „Srbija, Srbija". Stizala je sve jača podrška u „Štark areni“, videlo se da će utakmica vrlo brzo biti završena. Sigurne su u svim elementima bila naše devojke i u trećem setu, nijednog trenutka se nisu opuštale, već su igrale snažno do samog kraja. Bilo je prilike da Stefana na prepoznatljiv način proslavi uspešne povratničke napade i blokove, a i da ambijent na terenu osete Jelena Blagojević, Ana Bjelica, Katarina Lazović, Slađana Mirković, Jovana Kocić... Postava je bila potpuno drugačija, a razlika je ostala prilično ubedljiva.

Odbranu evropskog trona Srpkinje su počele u pobedničkom ritmu, pa im osmeh nije silazio sa lica. Neka tako bude i u nastavku, sve do 4. septembra. Sledeći izazov Srbiju na istom mestu čeka u subotu od 21.00 protiv Francuske u drugom kolu. Posle toga su rivali još Belgija, Azerbejdžan i Rusija.

SRBIJA – BOSNA I HERCEGOVINA 3:0 (25:11, 25:18, 25:14)

Dvorana: „Štark arena“

Sudije: Burkievič Pavel, Ozbar Nurper.

SRBIJA: Buša, Lazović, Carić, M. Popović, Mirković, Ognjenović, Veljković, Bjelica, Rašić, S. Popović, Bošković, Milenković, Blagojević, Kocić.

BOSNA I HERCEGOVINA: Paradžik, Dragutinović, Božić, Hadžić, Đapa, Radović, Radišković, Begić, Klopić, Selimović, Ivković, Rašidović, Babić, Bošković.


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTijana BoškovićZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara